vissza a főoldalra

SEE Mariner Konferencia - Meghívó

A kelet-lombardiai Közlekedési és Logisztikai Ügynökség (ALOT, the Agency of East Lombardy for Transport and Logistics) együttműködve a mantovai tartomány Kikötői Hatóságával egy Nemzetközi Konferenciát szervez „A veszélyes áruk biztonságos szállítása a tengeri és folyami kikötőkben: Innovációk és Legjobb gyakorlatok“ címmel. A konferencia Olaszországban, 2013. január 31-én a SEE MARINER projekt keretében kerül megrendezésre, a Mantovai Alapítványi Egyetemen (Fondazione Università di Mantova, via Scarsellini 2, Mantua).

A SEE MARINER projekt a „Délkelet-európai tengeri és folyami integrált rendszer a veszélyes áruk szállítmányozásának ellenőrzésére“ címet viseli. A 35 hónapos projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg, a Délkelet-európai Transznacionális Együttműködési Program keretében (South East Europe – SEE – Transnational Cooperation Programme).

A konferencia középpontjában azok a kérdések állnak, amelyek a tengeri és folyami közlekedés legfontosabb környezeti kockázataival foglalkoznak; elsősorban a veszélyes áruk délkelet-európai térségben történő szállításával, kezelésével és tárolásával kapcsolatos problémák, illetve azok a stratégiák, amelyeket a veszélyes áruk szállításának biztonságára fejlesztettek ki, európai, nemzeti és helyi szinten. A konferencián a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy jobban megismerjék a SEE MARINER projektet, illetve annak keretében a létező legjobb gyakorlatokat.

A konferencián olyan európai és olasz szakértők vesznek részt, akik a projektpartnerség egyes országaiból jönnek el: Albánia, Bulgária, Görögország, Magyarország, Olaszország, Montenegro, Románia és Szlovénia. A szakértők célja, hogy a nemzeti kormányokat, a regionális és helyi kikötői hatóságokat, a kikötőüzemeltetőket és a kutatóintézetek az érintett témában aktívabb részvételre ösztönözzék.

A konferenciát követően sajtótájékoztatóra kerül sor, melynek célja, hogy SEE MARINER projekt eredményeit Olaszországban és egész Délkelet-Európában promotálják.

Megjegyzés:

A SEE MARINER projekt célja a part menti és tengeri erőforrások fenntartható fejlesztése és ezáltal a környezet minőségének javítása a délkelet-európai régióban. A projekt eredményeként létrejön egy innovatív és transzferálható rendszer, megalapozva a SEE MARINER hálózat fejlődését. A hálózat célja, olyan eszközök és szolgáltatások nyújtása, amelyek hatékony működéssel és a tevékenységek ellenőrzésével segítik a környezeti kockázatok mérséklését.

A projektkonzorcium 12 partnerből áll: Piraeus Port Authority SA (Vezető partner), European Community Business and Innovation Center of Attika, MEDITERRANEAN SOS Network, Venice Port Authority, ALOT s.c.a.r.l.- Agency of East Lombardy for Transport and Logistics, Luka Koper- port and logistics system, plc., Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület, Union of Bulgarian Black Sea Local Authorities, Romanian Inland Ports Union, the Port of Bar Holding Company, Institute of Transport, TINA VIENNA Urban Technologies and Strategies GmbH (Megfigyelő).

További információk:

  • A project Facebook oldala
  • ALOT, Agency of East Lombardy for Transport and Logistics: SEE Mariner CM, Elisa Sabbadini (elisa.sabbadini@alot.it)
  • Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (PBN): Németh Adrienn projektmenedzser (adrienn.nemeth@pbn.hu)


Hírek, események

A projekt hivatalosan lezárult, de a folyamat megy tovább
Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából
Megjelent A Dunai Hajózás Kézikönyve
Projektzárás és könyvbemutató
ProDuna Zárókonferencia és könyvbemutató
Közlekedés: az EU közel 1,6 milliárd euró összegű pénzügyi támogatást nyújt a kulcsfontosságú TEN-T
Smart Rivers Konferencia 2013
Európa vízi útjainak jobb hasznosítása
A MAHOSZ Tisztújító Közgyűlése
Európa számára is jó példát mutatunk - Biztonság a vizeken is
Hatályba lépett a HSZ és a Képesítési rendelet módosítása
A Duna Bizottság 80. közgyűlése - Sajtóközlemény
6. SMART Rivers Nemzetközi Konferencia - SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hajózási információs nap
Duna Régió Stratégia - Linzben a hajózásról
Vitaanyag - Dunai vízi közlekedési akcióterv
Inland Navigation Europe – Éves jelentés 2012
FONTOS! Új, mindenkit érintő hajósoknak szóló hirdetmények
A dunai hajózás biztonságáért
Idegenvezetői Világnap 2013 - Duna programok
SEE Mariner Konferencia - Meghívó
Védjegyoltalom alatt a ProDuna
Szakértői eszmecserék holland vizeken
Európa akcióban: egyéves a Duna régióra vonatkozó uniós stratégia
Tovább hajózik az EU Duna Régió Stratégia
Gyakorlati bemutató a Bánki Donát Szakközépiskolában
RSOE előadás az ESRI térinformatikai konferencián
Folytatódik a Folyami Információs Szolgáltatások fejlesztése
A Schönbrunn Budapesten
Hajófelvonulás a nemzeti ünnepen

Az oldalt létrehozta és üzemelteti az RSOE.
RSOE INE PIANC

A projektet az Európai Bizottság / DG MOVE támogatja. Európai Bizottság