vissza a főoldalra

6. SMART Rivers Nemzetközi Konferencia - SAJTÓKÖZLEMÉNY

A „Stratégiai Tengeri Módszerek Kutatása, azok Folyamivá Alakítása Konferencia a XXI. századi folyami rendszerekhez illeszkedően”, röviden SMART Rivers Konferenciát 2013. szeptember 23. és 27. között két szomszédos városban, a belga Liège-ben és a hollandiai Maastrichtben rendezik meg. A két város egyedülálló környezetet és tökéletes helyszínt biztosít a SMART Rivers Konferenciának, mivel csupán néhány kilométerre fekszenek egymástól, és egy jelentős belvízi hajózási tengely, a Meuse folyó köti össze őket.

A kétévente megrendezett fórum, mely ismét összehozza a folyami közlekedésben világszerte dolgozó érintetteket, minden kétséget kizáróan jelentős nemzetközi esemény a belvízi hajózási közlekedés és technológia területén.

A 2013-as rendezvény a hatodik ilyen konferencia, és egyben az első, melyet a PIANC – a Nemzetközi Hajózási Szövetség égisze alatt szerveznek.

A találkozót a PIANC Belgiumi és Holland Nemzeti Szekciója közösen szervezi, a belvízi hajózási közlekedés területéről jelentős szponzorok és olyan helyi hatóságok támogatásával, mint a vallon, flamand és holland vízügyi hatóság.

A konferencia első két napján Maastrichtban bizottsági üléseken, munkacsoport-megbeszéléseken és workshopokon vehetnek részt a jelenlévők. Ezt követően, a harmadik és a negyedik napon Liège-ben plenáris és műszaki üléseket tartanak, mely program kiegészül egy, a helyszínen rendezendő kiállítással megtekintésével is. A konferencia egynapos szakmai kirándulással zárul, ennek során több jelentős hollandiai és belgiumi belvízi helyszínre is ellátogatnak majd. A szervezők több mint 300 résztvevőt várnak többek között Európából, az Egyesült Államokból, Kínából, Brazíliából és Afrikából.

A hatodik SMART Rivers Konferencia egyebek mellett olyan témákkal foglalkozik, mint az információs technológia és szolgáltatások; nemzetközi együttműködés; integráció a belvízi közlekedés ellátási láncában; belvízi közlekedés és a környezet; belvízi kikötők; hidraulikus szerkezetek és a folyami rendszerek többcélú felhasználása.

„Örömmel várjuk a világ minden tájáról érkező szakembereket, hogy megoszthassuk egymással a vízi utak menedzsmentje területén alkalmazott bevált gyakorlatokat.” – mondta Joris Al, a PIANC Hollandia elnöke. Alfons Moens, a PIANC Belgium elnöke hozzátette: „átfogó programunk, a változatos témák, workshopok és prezentációk egyedülálló lehetőséget kínálnak a kapcsolatépítésre és arra, hogy a résztvevők megismerkedjenek a legújabb nemzetközi fejleményekkel a belvízi közlekedés területén.”

Részletes információért, a napi programért és regisztrációért, kérjük, látogasson el a www.smartrivers2013.org weboldalra!


Hírek, események

A projekt hivatalosan lezárult, de a folyamat megy tovább
Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából
Megjelent A Dunai Hajózás Kézikönyve
Projektzárás és könyvbemutató
ProDuna Zárókonferencia és könyvbemutató
Közlekedés: az EU közel 1,6 milliárd euró összegű pénzügyi támogatást nyújt a kulcsfontosságú TEN-T
Smart Rivers Konferencia 2013
Európa vízi útjainak jobb hasznosítása
A MAHOSZ Tisztújító Közgyűlése
Európa számára is jó példát mutatunk - Biztonság a vizeken is
Hatályba lépett a HSZ és a Képesítési rendelet módosítása
A Duna Bizottság 80. közgyűlése - Sajtóközlemény
6. SMART Rivers Nemzetközi Konferencia - SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hajózási információs nap
Duna Régió Stratégia - Linzben a hajózásról
Vitaanyag - Dunai vízi közlekedési akcióterv
Inland Navigation Europe – Éves jelentés 2012
FONTOS! Új, mindenkit érintő hajósoknak szóló hirdetmények
A dunai hajózás biztonságáért
Idegenvezetői Világnap 2013 - Duna programok
SEE Mariner Konferencia - Meghívó
Védjegyoltalom alatt a ProDuna
Szakértői eszmecserék holland vizeken
Európa akcióban: egyéves a Duna régióra vonatkozó uniós stratégia
Tovább hajózik az EU Duna Régió Stratégia
Gyakorlati bemutató a Bánki Donát Szakközépiskolában
RSOE előadás az ESRI térinformatikai konferencián
Folytatódik a Folyami Információs Szolgáltatások fejlesztése
A Schönbrunn Budapesten
Hajófelvonulás a nemzeti ünnepen

Az oldalt létrehozta és üzemelteti az RSOE.
RSOE INE PIANC

A projektet az Európai Bizottság / DG MOVE támogatja. Európai Bizottság