vissza a főoldalra

A Duna Bizottság 80. közgyűlése - Sajtóközlemény

A Duna Bizottság 80. ülésére 2013. június 6-án került sor a Bizottság budapesti épületében. A rendezvényen őexelenciája Biserka Benisheva, a Bolgár Köztársaság rendkívüli meghatalmazott magyarországi nagykövet asszonya elnökölt.

A Duna Bizottság valamennyi tagországa (Ausztria, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Moldávia, Németország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna), a megfigyelő államok képviselői (Belgium, Csehország, Görögország, Macedónia) és a Rajnai Hajózás Központi Bizottsága, illetve a Nemzetközi Száva Bizottság is képviseltette magát a rendezvényen. Az eseményen Pákozdi Csaba, a Belgrádi Egyezményt Felülvizsgáló Előkészítő Bizottság elnöke is jelen volt.

Számos, az ülést érintő ügyben született döntés, a technikai, jogi és pénzügyi munkacsoportok hatékony működésének eredményeként. Az eseményen a német Geomapping vállalat bemutatott egy átfogó, interaktív dunai térkép-tervet, melynek kapcsán a résztvevők a Bizottság Titkárságát azzal a feladattal bízták meg, hogy gyűjtsék össze hozzá a tagországok naprakész adatait.

A közgyűlés kijelölte a Duna Bizottság Titkárságának vezérigazgatóját, hogy képviselje a szervezetet a Száva folyami hajózásának fejlesztését célzó projekt megvalósítását koordináló és ellenőrző bizottságban. A jelenlévők jóváhagyták a Duna Bizottság költségvetési beszámolóját és a 2012. december 31-i mérlegét, illetve döntöttek a Bizottság tartalék alapjának felhasználási módjáról is.

A Titkárság vezérigazgatója beszámolt a 2012. június 7. és a 80. ülés közötti időtartamra vonatkozó munkaterv megvalósulásáról, majd ezt követően a közgyűlés jóváhagyta a Duna Bizottság 2013. június 7-től a 82. ülésig tartó periódushoz kapcsolódó munka- és ütemtervét.

A közgyűlés 2013. július 1-jével kinevezte Petar Margić-ot, Horvátország képviselőjét a Duna Bizottság Titkársága vezérigazgatójának, Pjotr Semyonovich Suvorovot (Ukrajna) a Bizottság Titkárságának dunai hajózásban illetékes vezérigazgató-helyettesének, Alexander F. Stemmert (Németország) a Titkárság adminisztratív és gazdasági ügyekben illetékes vezérigazgató-helyettesének és Horst Schindlert (Ausztria) a Bizottság Titkársága főmérnökének. A jelenlévők egyéb pozíciók betöltéséről is döntöttek.

A dunai hajózással kapcsolatos egyezmény aláírásának 65. évfordulója alkalmából a Duna Bizottság az esztergomi Duna Múzeummal együttműködésben a találkozó idejére létrehozott egy kiállítást A Duna: a történelem hullámain címmel.

Az esemény zárásaként a közgyűlés jóváhagyta a 81. Duna Bizottsági ülés tervezett programját, melyre 2013. december 17-én kerül sor.

Forrás: Duna Bizottság

Fordította: RSOE


Hírek, események

A projekt hivatalosan lezárult, de a folyamat megy tovább
Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából
Megjelent A Dunai Hajózás Kézikönyve
Projektzárás és könyvbemutató
ProDuna Zárókonferencia és könyvbemutató
Közlekedés: az EU közel 1,6 milliárd euró összegű pénzügyi támogatást nyújt a kulcsfontosságú TEN-T
Smart Rivers Konferencia 2013
Európa vízi útjainak jobb hasznosítása
A MAHOSZ Tisztújító Közgyűlése
Európa számára is jó példát mutatunk - Biztonság a vizeken is
Hatályba lépett a HSZ és a Képesítési rendelet módosítása
A Duna Bizottság 80. közgyűlése - Sajtóközlemény
6. SMART Rivers Nemzetközi Konferencia - SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hajózási információs nap
Duna Régió Stratégia - Linzben a hajózásról
Vitaanyag - Dunai vízi közlekedési akcióterv
Inland Navigation Europe – Éves jelentés 2012
FONTOS! Új, mindenkit érintő hajósoknak szóló hirdetmények
A dunai hajózás biztonságáért
Idegenvezetői Világnap 2013 - Duna programok
SEE Mariner Konferencia - Meghívó
Védjegyoltalom alatt a ProDuna
Szakértői eszmecserék holland vizeken
Európa akcióban: egyéves a Duna régióra vonatkozó uniós stratégia
Tovább hajózik az EU Duna Régió Stratégia
Gyakorlati bemutató a Bánki Donát Szakközépiskolában
RSOE előadás az ESRI térinformatikai konferencián
Folytatódik a Folyami Információs Szolgáltatások fejlesztése
A Schönbrunn Budapesten
Hajófelvonulás a nemzeti ünnepen

Az oldalt létrehozta és üzemelteti az RSOE.
RSOE INE PIANC

A projektet az Európai Bizottság / DG MOVE támogatja. Európai Bizottság